"Bij Icare helpen we elkaar!"

Nienke Haverkamp - Wijkverpleegkundige Niveau 5 en Verpleegkundig Adviseur

Bij Icare werken we met Shared Governance. Shared Governance is een structuur voor zeggenschap waarbij verpleegkundigen en verzorgenden samenwerken om beslissingen te nemen die van invloed zijn op hun werk en de zorg.

Nienke Haverkamp is wijkverpleegkundige in Zwolle en zit in de kwaliteitsgroep die gaat over het zorgdossier. “Samen met andere wijkverpleegkundigen, de afdelingen beleid en kwaliteit, bepalen wij over de inhoud van het zorgdossier. Het mooie aan Shared Governance is dat de mensen die daadwerkelijk in de praktijk te maken hebben met veranderingen, leidend zijn. Wat kan beter vanuit de praktijk, wij mogen daarin adviseren en bepalen. Wij weten immers het beste wat niet werkt en wat wel. En wat er beter kan. Bij Icare helpen we elkaar. Iedereen werkt vanuit zijn expertise en we vullen elkaar aan. We doen het met elkaar.”

“Iedereen die het leuk vindt om inhoud te geven aan zijn/haar vak, is van harte welkom bij Icare. Ik vind het een fijne organisatie met leuke mensen. Je wordt goed ondersteund, bent vrij om te kijken wat goed werkt voor jou en jouw team. Je wordt serieus genomen. Je krijgt echt de kans om door te groeien in je vak en jezelf te ontwikkelen.”

Powered by Emply