"Naast het werken in de wijk doe ik ook veel aan kwaliteitsverbetering bij de andere wijkteams op het gebied van wondzorg."

Marga van Bemmel (61) – Verpleegkundige wijkteam Ede en aandachtsvelder wondzorg

“In eerste instantie heb ik altijd kantoorwerk gedaan als secretaresse en in de verkoop. Toen ik kinderen kreeg ben ik tijdelijk gestopt met werken. Toen ik weer wilde gaan werken wilde ik absoluut niet terug naar kantoor. Ik kreeg de mogelijkheid om de opleiding tot verzorgende te doen. Ik heb stages gelopen in de kraamzorg, in een verzorgingshuis en daarna in de wijkverpleging. Dat was het! Ik voel mij echt als een vis in het water in de wijk. Het individuele, zelf je problemen oplossen, maar toch met een heel team achter je spreekt me erg aan. Op mijn 53ste ben ik de opleiding gaan doen tot verpleegkundige. Ik wilde graag mijn kennis verbreden en het werken als verpleegkundige is ook fysiek minder inspannend. Sinds 4 jaar ben ik daarnaast ook aandachtsvelder wondzorg geworden. Dit betekent dat collega’s uit diverse wijkteams in Ede een beroep op mij kunnen doen als een wond langer dan 2 weken open is. Dat gaat verder dan alleen pleistertje plakken. Je kijkt ook veel meer naar de oorzaak en op basis daarvan stel ik een wondbeleid op in overleg met de huisarts of (verpleegkundig) specialist/wondconsulent.

Het leuke aan mijn werk vind ik dat geen dag hetzelfde is. Naast het werken in de wijk doe ik ook veel aan kwaliteitsverbetering bij de andere wijkteams op het gebied van wondzorg. Ik ben heel kritisch en vind het belangrijk om kennis door te geven. Wat ik ook heel leuk vind is meewerken aan de introductiebijeenkomsten voor nieuwe medewerkers en om mensen die nog niet in de zorg zitten enthousiast te maken voor dit vak. Ik zit inmiddels in mijn 2e zittingstermijn van 4 jaar bij de OR. Het is mooi om ook via die weg een bijdrage te kunnen leveren aan kwaliteitsverbetering. Icare is een goede werkgever. Je wordt goed gefaciliteerd en hebt echt de mogelijkheid om door te groeien. De visie van Icare spreekt me ook erg aan. Je kunt echt van betekenis zijn. Ik krijg veel voldoening van mijn werk en er gaat geen dag voorbij dat ik niet met plezier naar mijn werk ga!”

terug naar Home