"Ik haal voldoening uit mijn werk door een lach op het gezicht van een bewoner te toveren"

Arwolt Stevens – woonzorgbegeleider en verzorgende IG in Ceresstaete

“Toen ik in het laatste jaar van het vmbo zat, wist ik al dat ik iets met zorg en welzijn wilde gaan doen. Ik wist op dat moment nog niet met welke doelgroep ik wilde gaan werken. De eerste stage die ik liep tijdens de opleiding was in de thuiszorg, dit was met mensen die dementie hebben. Deze doelgroep trok mij vanaf het begin gelijk aan. 

Ik ben woonzorgbegeleider en verzorgende IG en werk in Ceresstaete te Assen. Hier werk ik in een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Het werken met deze bewoners is erg mooi, maar ook complex. Door de complexiteit van het werk, kun je erg veel leren. Om dit werk uit te kunnen voeren is het belangrijk dat je sociaal en vriendelijk bent. Bovendien is het van belang dat je je kunt verplaatsen in de doelgroep. Het leukste aan dit werk is dat je in teamverband werkt. Intramuraal hebben de collega’s om je heen verschillende disciplines, dit maakt het samenwerken erg leuk. 

Ik haal er voldoening uit om een lach op het gezicht van een bewoner, die verdrietig is, te toveren, waardoor ik diegene dan toch een leuke dag kan bezorgen. Wanneer ik mensen blij hebben kunnen maken, is mijn werkdag geslaagd.

Het mooie aan Icare is dat je kunt blijven doorleren. Tijdens het werken bij Icare heb ik de opleiding GVP (Gespecialiseerd Verpleegkundige Psychogeriatrie) gevolgd. Gedurende deze opleiding heb ik veel handvatten gekregen bij het omgaan met mensen met dementie. Icare is een hele warme werkgever, erg meedenkend en ze willen de beste zorg geven aan de bewoners. Daarnaast zijn er korte lijnen met de managers.

Ik ben een man in de zorg en dat komt niet heel veel voor. Veel collega’s geven aan dat ze het leuk vinden dat er een mannelijke collega is. Ik wil laten zien dat de zorg ook een heel erg leuk beroep is voor mannen.”

terug naar Home