"In de filmpjes en blogs op LinkedIn laat ik zien wat mijn vak inhoudt en wat het werk leuk en uitdagend maakt.”

Shanice van Olst – wijkverpleegkundige in het rayon Flevo Veluwe Noord en verpleegkundig adviseur passende zorg

“Toen ik er twee jaar tussenuit was geweest om te kijken wat ik wilde gaan doen, ben ik naar een open dag van het Windesheim gegaan. Op deze open dag kwam ik de opleiding HBO-V tegen en dit leek mij gelijk erg leuk en hiervoor heb ik uiteindelijk ook gekozen. 

Ik ben wijkverpleegkundige in het rayon Flevo Veluwe Noord. Dit houdt in dat ik de eindverantwoordelijke ben voor het zorgproces van de cliënten in mijn team. Naast mijn werk als wijkverpleegkundige ben ik verpleegkundig adviseur passende zorg. Het meest leuke aan mijn werk vind ik het contact met de cliënten, om de cliënten weer zelfredzaam te krijgen en om ervoor te zorgen dat de mensen zolang thuis kunnen blijven wonen op een passende manier. 

Gezien de maatschappelijke veranderingen op dit moment, brengt het werk uitdagingen met zich mee. Mensen kunnen niet altijd meer zorg krijgen zoals zij het voorheen wilden. Het is soms lastig om cliënten hierin mee te krijgen. Een werkdag is voor mij geslaagd als er heel veel chaos is geweest en dat het toch allemaal uiteindelijk rond is gekomen. Dat je weet dat alle cliënten geholpen zijn en in de avond geholpen worden. Daarnaast is het geslaagd als ik het to-do lijstje, die ik elke dag heb, af heb kunnen vinken. De meeste voldoening krijg ik als je bij de cliënten echt dat stukje hebt kunnen geven waar ze voor stonden. Bijvoorbeeld bij terminale zorg, waarbij mensen soms de wens hebben om thuis te sterven, dat je daar dan ook samen naartoe werkt. 

Icare is een goede organisatie die meegaat met de tijd en veel wil veel innoveren. Ik heb voor Icare gekozen, omdat ik hierin de meeste uitdaging zie. Binnen Icare kan je je namelijk aansluiten bij de Shared Governance groepen. Ik ervaar binnen Icare dat je veel andere werkzaamheden naast het werk in de wijk kunt doen, je hebt bijvoorbeeld ook inspraak op dingen die er buiten gebeuren. Bovendien kun je je bij Icare verder blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld door scholingen. Dit heb ik zelf ook gedaan. Ik heb binnen Icare diverse scholingen gevolgd, waaronder indiceren.

Ik heb meegedaan met de fotoshoot van Icare, ik vind het namelijk geweldig om het gezicht te zijn van Icare. Via LinkedIn plaats ik veel berichten om jonge wijkverpleegkundige aan te trekken. Het is namelijk niet een heel populair vak op dit moment. Vele mensen denken dat we de hele dag aan het billen wassen zijn, daarom ben ik erg actief bezig met het laten zien dat het werken in de wijk juist erg leuk is. Door filmpjes en blogs wil ik laten zien hoe leuk het is om in de wijk te werken. In de filmpjes en blogs laat ik zien wat ik doe in de wijk, wat mijn vak inhoudt en wat het werk leuk en uitdagend maakt. Op deze manier probeer ik mensen te enthousiasmeren om in de wijk te gaan werken. Als je zulke berichten plaatst op LinkedIn, vind ik ook dat je het gezicht moet zijn van Icare.”

terug naar Home