"Mijn moeder werkte als verzorgende en ik mocht soms met haar mee. Als klein meisje vond ik dat al leuk."

Mieke Bos (36 jaar) – Verzorgende IG Kloosterakker, in een woning voor mensen met dementie.

“Ik heb in 2001 de opleiding SPW afgerond en met veel plezier in de gehandicaptenzorg gewerkt. Toch was ik ook nieuwsgierig naar de ouderenzorg. Mijn moeder werkte als verzorgende en ik mocht soms met haar mee. Als klein meisje vond ik dat al leuk. Ik mocht dan koekjes rondbrengen.

Ik maakte de overstap en ging als verzorgingsassistente in Altingerhof in Beilen werken, waar ik 2 jaar bleef. Ik kreeg de opleiding tot verzorgde IG aangeboden en ging dat vol enthousiasme doen, in zowel Altingerhof als in De Herik. Op beide plekken heb ik veel geleerd en plezier gehad.

In 2006  verhuisde ik naar Assen. Zorgen kan je overal en daarom ging ik ook werken in Assen. In Vierackers heb ik ook weer een mooie tijd gehad. Ik werkte daar een jaar als zorgcoördinator en toen ik zwanger werd ging ik weer als VIG’er aan de slag. In 2011 werd Kloosterakker geopend en verhuisde ik met een aantal bewoners en collega’s mee naar de nieuwe kleinschalige woonvoorziening. Ik werk nu nog steeds in Kloosterakker, woning 5 A, en heb daar veel meegemaakt. Vooral mooie momenten met een super team. We proberen altijd de mensen een fijne oude dag te geven. Door het fijn in de woning te hebben met een huiselijke sfeer en waar mogelijk erop uit te gaan. Bijvoorbeeld even naar het centrum, of een nieuwjaarsborrel in Grand Café De Treffer voor de hele groep, naar Tuinland in kerstsfeer en vanuit hier lopend naar Groenrijk om planten te kopen. Ik geef veel energie aan mijn werk, maar krijg er ook veel voor terug!

Lees ook het verhaal van Esmé
Powered by Emply