Ik gun mensen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen

Bianca Blik, Casemanager dementie in Noordenveld

Bij Icare werken Casemanagers dementie. Deze casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie, hun naasten en mantelzorgers. Een casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert, ondersteunt, regelt zorg en helpt keuzes te maken. Als casemanager ben je ook heel belangrijk voor naasten, de mantelzorgers."

"Het is belangrijk dat ze betrokken zijn bij het hele proces van dementie. Er komt veel op ze af. De band die je krijgt met mensen is een bijzonder onderdeel van mijn werk. Als casemanager ben ik al vroeg in het proces betrokken. Als klanten dan later thuiszorg nodig hebben, dan heb ik al een beter beeld van de ziektegeschiedenis en weet ik wie ze zijn.”

“De verschillende taken en rollen die bij mijn functie horen, vind ik erg prettig. Bij Icare heb je vakgroepen, ook in de PG-zorg, waar je met andere casemanagers praat over ontwikkelingen. Dan denk je echt samen mee over beleid en de koers en richting van de organisatie. Dat is heel speciaal, iedereen doet er toe.”

“Ik gun het mensen dat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, als ze dat willen. Vaak kan dat ook, zelfs tot overlijden. Geen dag in de PG-zorg is hetzelfde, elke dag is verrassend. Het is dus wel belangrijk dat je flexibel en creatief bent. Je moet veel geduld hebben en affiniteit met mensen met dementie. Maar het levert mij zoveel energie op, veel meer dan dat het mij kost. Om de klant en de mantelzorger te helpen, dat is zo geweldig. En dat iemand dan in zijn eigen omgeving kan blijven wonen, prachtig.”

Lees ook het verhaal van Nienke
Powered by Emply