BBL traject MBO Verzorgende IG / MZ

Heb jij affiniteit met werken in de ouderenzorg? Maak jij ook graag het verschil voor mensen? Wil je een baan waarin je écht van betekenis kunt zijn? Kun jij je goed inleven in anderen en heb je interesse in, begrip voor en geduld met mensen? Ben je enthousiast, gemotiveerd en leergierig? Kijk jij uit naar een uitdagende baan en ben je flexibel? Wil jij je verder ontwikkelen? Dan is een leer-werkplek voor de opleiding verzorgende IG / begeleider maatschappelijke zorg (Vz/Mz) binnen de kleinschalige woonvoorzieningen (intramuraal) in Drenthe iets voor jou!

Opzet van de opleiding

Elk jaar start in maart en september de opleiding Vz/Mz. Je begint met een basisperiode van een half jaar. Tijdens de basisperiode ga je één dag per week naar het Noorderpoort in Assen en ben je drie dagen in de praktijk aan het leren. In deze periode heb je ruim de tijd om kennis te maken met de bewoners, je collega’s, andere disciplines en krijg je de kans om een duidelijk beroepsbeeld te ontwikkelen, ontdek je je eigen leerstijl en leer je de handelingen voor eenvoudige basiszorg.

Ons aanbod

Bij Icare word je begeleidt door gekwalificeerde, ervaren en gemotiveerde werkbegeleiders en werk en leer je in een prettige omgeving. Tijdens de opleiding ontvang je salaris conform CAO VVT.

Na het succesvol afronden van de basisperiode gaan wij je leerarbeidsovereenkomst voortzetten voor 24 uur per week voor de duur van de opleiding. Je wordt geplaatst in een van de locaties en gaat 1 dag per week naar school.

Je ontwikkelt je nu steeds meer om zelfstandig de bewoners te ondersteunen en te begeleiden bij de persoonlijke verzorging. Je ontvangt tijdens de opleiding een leerlingensalaris conform CAO VVT of het minimum (jeugd)loon naar rato.

Leerroute

Bij Icare intramuraal word je binnen minimaal 3 woon/zorg locaties geplaatst. Hierdoor krijg je de kans om ervaring op te doen met psychogeriatrische zorg, somatische zorg, geriatrische revalidatie/reactivering en palliatieve zorg.

Duur van de opleiding

De duur van de opleiding is 3 jaar. Afhankelijk van jouw vooropleiding en ervaring kun je in overleg met het Noorderpoort en Icare mogelijk je opleiding versneld afronden. Je rondt de opleiding af met het behalen van het diploma verzorgende IG en het diploma begeleider maatschappelijke zorg.

Vooropleidingseisen

Je hebt één van de volgende diploma’s:

  • het VMBO kaderberoepsgerichte leerweg;
  • een MBO diploma HZW, SPW 3 of MMZ 3;
  • een MBO-diploma die niet verwant is aan de zorg en welzijn;
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO;
  • een gelijkwaardig diploma.

Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en hebt rekenkundig inzicht (F2). Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt de beschikking over een auto.

Na diplomeren

Na het behalen van je diploma Vz/Mz  wil Icare je graag behouden voor de organisatie. Wij zullen daarom samen met jou kijken naar een passende werkplek en je een contract aanbieden.

Erkend leerbedrijf

Icare is een door de SBB erkend leerbedrijf. Je kunt rekenen op deskundige begeleiding tijdens je opleiding.

Wij streven er naar de beoordeling zo objectief mogelijk uit te voeren. Daarom zijn de (werk)begeleiding en de beoordeling van de praktijkexamens (examinator) van elkaar gescheiden.

Dus heb je affiniteit met de zorg, liefde voor mensen en wil je van betekenis zijn voor anderen? Aarzel dan niet en solliciteer!

Sollicitatieprocedure

Hieronder kan je jouw CV en sollicitatiebrief uploaden.

  • Vertel ons wat je motiveert om bij ons te willen werken en leren en wat jou aanspreekt in de zorg voor ouderen.
  • Je ontvangt een ontvangstbevestiging met uitleg over het vervolg van de procedure.
  • Als je voldoet aan de minimale eisen, ontvang je van ons een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst verzorgd door de praktijkopleider van Icare en een docent van het Noorderpoort. Deze vindt een aantal weken voorafgaand aan de selectiegesprekken plaats.
  • Voldoe je aan onze eisen en ben je geïnteresseerd? Dan word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met een manager woon/zorg, een werkbegeleider en een praktijkopleider en eventueel een docent van het Noorderpoort.
  • We starten ieder jaar in maart en september met de opleiding.
Ik meld mij aan
Powered by Emply