Opzet van de opleiding

Je begint met een basisperiode van een half jaar. Tijdens de basisperiode ga je twee dagen per week naar het Noorderpoort in Assen en ben je twee dagen in de praktijk aan het leren. In deze periode heb je ruim  de tijd en om kennis te maken met de bewoners, je collega’s, andere disciplines en krijg je de kans om een duidelijk beroepsbeeld te ontwikkelen, ontdek je je eigen leerstijl en leer je de handelingen voor eenvoudige basiszorg.

Ons aanbod

Bij Icare word je begeleidt door gekwalificeerde, ervaren en gemotiveerde werkbegeleiders en werk en leer je in een prettige omgeving. Tijdens de basisperiode ontvang je nog geen salaris maar ontvang je zakgeld conform CAO VVT. Het is veelal wel mogelijk om tijdens de basisperiode een uitkering te behouden.

Na het succesvol afronden van de basisperiode bieden wij je een leerarbeidsovereenkomst aan voor 24 uur per week voor de duur van de opleiding. Je wordt geplaatst op een van de locaties en gaat 1 dag per week naar school.

Je ontwikkelt je nu steeds meer om zelfstandig de bewoners te ondersteunen en te begeleiden bij de verpleegkundige zorg. Je ontvangt vanaf dat moment een leerlingensalaris conform CAO VVT of het minimum (jeugd)loon naar rato.

Leerroute

Bij Icare intramuraal word je binnen minimaal 3 woon/zorg locaties geplaatst. Hierdoor krijg je de kans om ervaring op te doen met psychogeriatrische zorg, somatische zorg, geriatrische revalidatie/reactivering en palliatieve zorg.

Duur van de opleiding

De duur van de opleiding is 3,5 jaar. Afhankelijk van jouw vooropleiding en ervaring kun je in overleg met het Noorderpoort en Icare mogelijk je opleiding versneld afronden. Je rondt de opleiding af met het behalen van het diploma verpleegkunde.

Vooropleidingseisen

Je hebt één van de volgende diploma’s:

  • het VMBO kaderberoepsgerichte leerweg;
  • een MBO diploma HZW, SPW 3 of MMZ 3;
  • een MBO-diploma die niet verwant is aan de zorg en welzijn;
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO;
  • een gelijkwaardig diploma.

Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en hebt rekenkundig inzicht (F3). Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt de beschikking over een auto.

Na diplomeren

Na het behalen van je MBO diploma verpleegkunde wil Icare je graag behouden voor de organisatie. Wij zullen daarom samen met jou kijken naar een passende werkplek en je een contract aanbieden.

Erkend leerbedrijf

Icare is een door de SBB erkend leerbedrijf. Je kunt rekenen op deskundige begeleiding tijdens je opleiding.

Wij streven er naar de beoordeling zo objectief mogelijk uit te voeren. Daarom zijn de (werk)begeleiding en de beoordeling van de praktijkexamens (examinator) van elkaar gescheiden.

Scholingsdata

Op dit moment is er nog geen data bekend. Hou de website in de gaten.

Powered by Emply