BBL traject Verzorgende IG Extramuraal

Maak jij ook graag het verschil voor mensen? Wil je een baan waarin je écht van betekenis kunt zijn? Dan ben jij misschien de nieuwe collega die wij zoeken! Kies voor de zorg en solliciteer naar een BBL- opleidingstraject tot Verzorgende IG!

Wat ga je doen als Verzorgende IG
In het werk van een Verzorgende IG staat centraal dat je elke klant tijdens de verzorging ondersteunt op de vlakken waarop deze dat zelf niet kan. Je draagt bij aan het opstellen van een zorgplan en het uitvoeren hiervan. In het zorgplan staat bijvoorbeeld welke medicijnen de klant nodig heeft, op welke wijze je de klant bij de persoonlijke verzorging ondersteunt en hoe je zorgt dat een klant zelfredzaam blijft.
Daarnaast voer je als verzorgende IG ook verpleegtechnische handelingen uit, zoals het geven van een injectie of het verzorgen van een katheter. Het geven van persoonlijke zorg en aandacht aan klanten is erg belangrijk en waardevol.

Hoe ziet  het leertraject er uit
De opleiding wordt verzorgd door het Drenthe College, het Deltion College, Landstede of het Dulon College en duurt 2 jaar. Je begint met een basisperiode van een half jaar, die je kunt zien als een voorbereidende periode. Je loopt dan 8 uur per week mee in de wijk met een gediplomeerde collega. In het begin kijk en luister je vooral, en langzaam maar zeker ga je meehelpen. Daarnaast ga je 16 uur per week naar school. Na het goed afsluiten van de basisperiode ga je zelfstandig werken in de wijk. Dit combineer je met 1 dag per week les op school.

Waar ga je werken
Bij Icare werk je in kleine, zelfsturende wijkteams die verantwoordelijk zijn voor de zorg en begeleiding van de klanten in hun wijk. Jouw drijfveer is de zelfredzaamheid van je klanten. Daar doe je het voor. Samen met dit professionele en gedreven team, lever jij elke dag het beste resultaat. Samen sta je sterk!

Wat mag jij van Icare verwachten
Bij Icare ga je leren van gemotiveerde collega’s en werken in een prettige werkomgeving.
Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding van 24 uur per week. Na het succesvol afronden van deze opleiding bieden wij jou een baangarantie en contract aan. Samen stemmen we het aantal contracturen af welke rond de 24 - 28 uur per week zal zijn, maar andere afspraken zijn ook mogelijk.

Goed om te weten

  • Icare betaalt de volledige opleiding: boeken, lesgeld, reiskosten;
  • VOG (verklaring omtrent gedrag) is verplicht;
  • Een referentiecheck behoort tot de mogelijkheden;
  • Je krijgt tijdens de opleiding salaris volgens de CAO VVT, FWG schaal 40 (min. € 2.268,88 - max. € 3.159,64 (bruto per maand o.b.v. 36 uur)).

Jouw inbreng voor het leerwerktraject
De voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze BBL-opleiding is dat je minimaal een opleiding MBO niveau 2 hebt afgerond. Daarnaast is het belangrijk om in het bezit te zijn van een rijbewijs en de beschikking over een auto/ scooter te hebben. Ben jij momenteel bezig om je rijbewijs te halen of ben je bereid deze te gaan halen en een auto aan te schaffen, dan nodigen wij je ook van harte uit om te solliciteren. Zorgervaring is niet nodig, wel de passie en energie om een (over)stap te maken naar het mooie vak van Verzorgende IG

BBL-trajecten
Icare is verdeeld in verschillende werkgebieden (rayons). Regelmatig starten in de verschillende rayons BBL-trajecten. In dit schema kun je zien of er binnenkort een opleiding bij jou in de buurt start.

Heb jij affiniteit met werken in de zorg? Maak jij graag het verschil voor mensen? Wil je een baan waarin je écht van betekenis kunt zijn? Solliciteer dan zodra de aanmeldingsmogelijkheid hieronder open staat.

Rayon Noord en Midden Drenthe/Groningen
(Aa en Hunze, Assen, Groningen, Haren, Midden Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo)

  • start in 2023. Solliciteren is nog niet mogelijk.

Rayon Zuidoost Drenthe
(Borger-Odoorn, Emmen, Coevorden, Hoogeveen en Zuidwolde)

  • start in 2023. Solliciteren is nog niet mogelijk.

Rayon IJssel Zwartewater en West Drenthe
(Zwolle, Kampen, Zwartewaterland, Oldebroek, Staphorst, Meppel, Westerveld en het buitengebied van De Wolden) 

  • start eind januari 2023. Solliciteren is niet meer mogelijk.

Rayon Flevoland Veluwe Noord
(Elburg, Doornspijk, ’t Harde, Nunspeet, Hulshorst, Elspeet, Uddel, Vierhouten, Harderwijk, Hierden, Lelystad, Swifterbant, Dronten, Biddinghuizen en Zeewolde)

  • start eind januari 2023. Solliciteren is niet meer mogelijk.

Rayon Veluwe Zuid 
(Ermelo, Putten, Nijkerk, Barneveld, Ede, Scherpenzeel, Renswoude, Bennekom, Wageningen, Harskamp/Wekerom/Otterlo, Lunteren/Ederveen)

  • start eind januari 2023. Solliciteren is niet meer mogelijk.

Wil je meer weten?
Mail dan jouw vraag naar werkenbijicare@icare.nl

Powered by Emply