Opleidingsplek verzorgende IG Icare – Assen Groningen

Solliciteer naar een zij-instroom BBL opleidingsplek tot Verzorgende IG bij Icare 

Maak jij ook graag het verschil voor mensen?
Wil je een baan waarin je écht van betekenis kunt zijn?
Dan ben jij misschien de nieuwe collega die wij zoeken! Kies voor de zorg en solliciteer naar een zij-instroom traject BBL Verzorgende IG bij Icare. 
Deze BBL opleiding tot Verzorgende IG start begin september 2024.  

Wat ga je doen als Verzorgende IG
In het werk van een Verzorgende IG staat centraal dat je elke cliënt tijdens de verzorging ondersteunt op de vlakken waarop deze dat zelf niet kan. Je draagt bij aan het opstellen van een zorgplan en het uitvoeren hiervan. In het zorgplan staat bijvoorbeeld welke medicijnen de cliënt nodig heeft, op welke wijze je de cliënt bij de persoonlijke verzorging ondersteunt en hoe je zorgt dat een cliënt zelfredzaam blijft.
Daarnaast voer je als Verzorgende IG ook verpleegtechnische handelingen uit, zoals het geven van een injectie of het verzorgen van een katheter. Het geven van persoonlijke zorg en aandacht aan cliënten is erg belangrijk en waardevol.

Hoe ziet  het leertraject er uit
De opleiding wordt  verzorgd door het Drenthe college te Assen en duurt 2 jaar. Je krijgt een contract van 24 uur en begint met een basisperiode van 20 weken, die je kunt zien als een voorbereidende periode. In die 20 weken ga je wekelijks 1 dag naar school en loop je mee in de wijk met een gediplomeerd collega.

In het begin kijk en luister je vooral, en langzaam maar zeker ga je meehelpen. Na het goed afsluiten van de basisperiode ga je zelfstandig werken in de wijk en dit combineer je met 1 dag per week les op school.

 

Waar ga je werken
Je gaat aan het werk in een van de teams in het rayon Noord en Midden Drenthe en Groningen. Bij Icare werk je in kleine, zelfsturende wijkteams die verantwoordelijk zijn voor de zorg en begeleiding van de klanten in hun wijk. Jouw drijfveer is de zelfredzaamheid van je klanten. Daar doe je het voor. Samen met dit professionele en gedreven team, lever jij elke dag het beste resultaat. Samen sta je sterk!

 

Wat mag jij van Icare verwachten
Bij Icare ga je leren van gemotiveerde collega’s en werken in een prettige werkomgeving.
Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding van 24 uur per week. Na het succesvol afronden van deze opleiding bieden wij jou een baangarantie en contract aan. Samen stemmen we het aantal contracturen af welke rond de 24 per week zal zijn, maar andere afspraken zijn ook mogelijk.


 

Goed om te weten

  • Icare betaalt de volledige opleiding: boeken, lesgeld, reiskosten;
  • VOG (verklaring omtrent gedrag) is verplicht;
  • Een referentiecheck behoort tot de mogelijkheden;
  • Je krijgt tijdens de opleiding salaris volgens de CAO VVT, FWG schaal 40.

 

Jouw inbreng voor het leerwerktraject
De voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze BBL opleiding is dat je minimaal een opleiding MBO niveau 2 hebt afgerond. Daarnaast is het belangrijk om in het bezit te zijn van een rijbewijs en de beschikking over een auto/ scooter (E-bike) te hebben. Ben jij momenteel bezig om je rijbewijs te halen of ben je bereid deze te gaan halen en een auto aan te schaffen, dan nodigen wij je ook van harte uit om te solliciteren. Zorgervaring is niet nodig, wel de passie en energie om een (over)stap te maken naar het mooie vak van Verzorgende IG.

 

Pak je kans en solliciteer direct!
Ben je enthousiast geworden over deze vacature? We zien je reactie graag tegemoet! Solliciteren kan tot en met 21 april.
 

We nodigen je ook van harte uit om te solliciteren wanneer je een uitkering hebt. Wij staan in goed contact met het UWV en de gemeente over eventuele mogelijkheden.
 

In week 18 vindt er een bijeenkomst of Webinar plaats (afhankelijk van het aantal sollicitanten) waarin de inhoud van het BBL traject wordt uitgelegd. Vervolgens zal er nog een sollicitatiegesprek plaatsvinden met een Teammanager.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Lammy de Vries, Expert praktijkleren bij Icare via 06-13014248
 

Voor vragen met betrekking tot de procedure kun je mailen naar werkenbijicare@icare.nl of bellen met (0522) 27 36 35.( toets 1) 

Solliciteren kan via de button “Solliciteer” op deze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer
Deel in jouw netwerk Deel op Facebook Deel op X Deel op LinkedIn Afdrukken Tip een vriend(in)
Nummer: 10781
Deadline:
Locatie: Assen
Functiegroep: Opleidingsplaats
Dienstverband: Leer arbeidsovereenkomst
Contractduur: > 12 maanden
Opleidingsniveau: MBO Niveau 2
Salarisniveau: FWG 40 – max. € 3.502,58
Uren per week: 24