Opleidingsplek tot Verzorgende IG rayon Veluwe Flevoland

Maak jij ook graag het verschil voor mensen?
Wil je een baan waarin je écht van betekenis kunt zijn?

Dan ben jij misschien de nieuwe collega die wij zoeken! Kies voor de zorg en solliciteer naar een leerwerk plek Verzorgende IG bij Icare in het rayon Veluwe Flevoland. Daaronder vallen de volgende plaatsen: Lelystad, Dronten, Zeewolde, Biddinghuizen, Swifterbant, Harderwijk, Nunspeet, Elburg Barneveld, Ede, Wageningen, Ermelo, Nijkerk, Renkum, Putten, Renswoude, Scherpenzeel).
Deze opleiding tot Verzorgende IG start in September 2024 

Wat ga je doen als Verzorgende IG
In het werk van een Verzorgende IG staat centraal dat je elke cliënt tijdens de verzorging ondersteunt op de vlakken waarop deze dat zelf niet kan. Je draagt bij aan het opstellen van een zorgplan en het uitvoeren hiervan. In het zorgplan staat bijvoorbeeld welke medicijnen de cliënt nodig heeft, op welke wijze je de cliënt bij de persoonlijke verzorging ondersteunt en hoe je zorgt dat een cliënt zelfredzaam blijft.
Daarnaast voer je als verzorgende IG ook verpleegtechnische handelingen uit, zoals het geven van een injectie of het verzorgen van een katheter. Het geven van persoonlijke zorg en aandacht aan cliënten is erg belangrijk en waardevol.

Hoe ziet  het leertraject er uit
Het opleidingstraject duurt 18 maanden. Eén keer per twee weken is er een lesdag. Een deel van deze lesdagen is fysiek, het andere deel digitaal zodat je deze vanuit huis kunt volgen.

Gedurende de opleiding staat werkplekleren centraal, de lesdagen zijn themagericht ingedeeld waardoor je al vanaf de eerste lesdag met gerichte praktijkopdracht aan de slag kunt gaan in de praktijk. Buiten de geplande lesdagen om, is er veel ruimte voor flexibiliteit. Samen met jouw studiecoach van school en de leercoach van Icare bepaal jij jouw leerroute. Tijdens je opleiding ga je werken in meerdere teams. Zo doe je veel ervaring op en leer je de organisatie goed kennen.

In dit traject werken we samen met Educared. Mocht je je opleiding toch willen volgen bij een ROC bij jou in de buurt, dan is dit zeker mogelijk.

Waar ga je werken
Je gaat werken in een team in of nabij je woonplaats. Bij Icare werk je in een wijkteam dat verantwoordelijk is voor de zorg en begeleiding van de klanten in hun wijk. Jouw drijfveer is de zelfredzaamheid van je klanten. Daar doe je het voor. Samen met dit professionele en gedreven team, lever jij elke dag het beste resultaat. Samen sta je sterk!

Wat mag jij van Icare verwachten
Bij Icare ga je leren van gemotiveerde collega’s en werken in een prettige werkomgeving. Tijdens je opleiding heb je een leerarbeidsovereenkomst voor 24 uur.

Na het succesvol afronden van deze opleiding bieden wij jou een baangarantie en contract aan. Samen stemmen we het aantal contracturen af welke rond de 24 - 28 uur per week zal zijn, maar andere afspraken zijn ook mogelijk.

Goed om te weten

•    Icare betaalt de volledige opleiding: boeken, lesgeld en reiskosten;
•    VOG (verklaring omtrent gedrag) is verplicht;
•    Een referentiecheck behoort tot de mogelijkheden;
•    Je start tijdens de opleiding met salaris volgens de CAO VVT, FWG schaal 40; 
•    Je krijgt jaarlijks een periodiek en na behalen van diploma krijg je 2 periodieken;
•    Je krijgt begeleiding van werkbegeleiders en een leercoach vanuit Icare en de 
studiecoach vanuit Educared

Jouw inbreng voor het leerwerktraject
Heb je nog geen MBO diploma op zak, maar wel een MAVO/VMBO diploma en wil je de opleiding volgen, dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden. Verder is het belangrijk om in het bezit van een rijbewijs te zijn en de beschikking over een auto te hebben. Ben jij momenteel bezig om je rijbewijs te halen of ben je bereid deze te gaan halen en een auto aan te schaffen, dan nodigen wij je ook van harte uit om te solliciteren. Zorgervaring is niet nodig, wel de passie en energie om een (over) stap te maken naar het mooie vak van Verzorgende IG.

Hoe ziet het proces er uit

Stap 1: Kennismakingsgesprek met de Expert praktijkleren en een teammanager

Stap 2: Na een positief verlopen kennismakingsgesprek, plannen we een meeloopdag om je een goede indruk te geven van het werk van een Verzorgende IG. 

Stap 3: Als de meeloopdag positief is verlopen plannen we een Intakegesprek met studiecoach Educared.

Stap 4: Tekenen leer-arbeidsovereenkomst met jouw teammanager.

Pak je kans en solliciteer direct!
Ben je enthousiast geworden over deze vacature? We zien je reactie graag tegemoet! We nodigen je ook van harte uit om te solliciteren wanneer je een uitkering hebt. Wij staan in goed contact met het UWV en de gemeente over eventuele mogelijkheden.

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Judith Bosma, Expert praktijkleren ; 06-10971853 of Monique van der Kuip. Expert Praktijkleren ; 06-13022636

Voor vragen met betrekking tot de procedure kun je mailen naar werkenbijicare@icare.nl   

Solliciteren kan via de button “Solliciteer” op deze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer
Deel in jouw netwerk Deel op Facebook Deel op X Deel op LinkedIn Afdrukken Tip een vriend(in)
Nummer: 11212
Deadline:
Locatie: rayon Veluwe Flevoland
Functiegroep: Opleidingsplaats
Opleidingsniveau: MBO Niveau 3
Salarisniveau: FWG 40 – max. € 3.502,58
Uren per week: 24 - 28