BBL opleiding verzorgende IG (MBO 3)

BBL opleiding verzorgende IG (MBO 3)

Heb jij affiniteit met werken in de ouderenzorg? Maak jij ook graag het verschil voor mensen? Wil je een baan waarin je écht van betekenis kunt zijn? Kun jij je goed inleven in anderen en heb je interesse in, begrip voor en geduld met mensen? Ben je ambitieus, enthousiast, gemotiveerd, leergierig en wil jij je verder ontwikkelen en onze nieuwe collega in opleiding worden?
Dan is een leerwerkplek voor de opleiding verzorgende IG binnen de verpleeg- en verzorgingshuizen van Icare echt iets voor jou!

Hoe ziet het leertraject eruit
Ieder jaar in maart en september start de opleiding Verzorgende IG.
De opleiding wordt verzorgd via het Noorderpoort in Assen en duurt 2,5 jaar.
Tijdens de opleiding ga je één dag per week naar het Noorderpoort en ben je drie dagen in de praktijk aan het leren en werken. In de praktijk heb je ruim de tijd om vorm te geven aan je leerproces, kennis te maken met verschillende doelgroepen, samenwerken met andere disciplines en krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een professioneel en deskundige verzorgende IG.

Wat mag jij van Icare verwachten
Icare biedt je een leer-arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week voor de duur van de opleiding. Je wordt geplaatst op een vastgestelde leer-werkplek binnen één van de 9 intramurale locaties in Drenthe. Tijdens je opleiding word je minimaal binnen 3 woon-/zorg locaties geplaatst. Hierdoor krijg je de kans om ervaring op te doen met o.a. psychogeriatrische zorg, somatische zorg, geriatrische revalidatie-/ reactivering en palliatieve zorg.
Bij Icare word je begeleid door gekwalificeerde, ervaren en gemotiveerde leercoaches en werkbegeleiders. Je werkt en leert in een prettige leeromgeving.
De duur van de opleiding is 2,5 jaar. De opleiding wordt flexibel via modules aangeboden. We kijken daarom steeds meer samen met de docenten van het Noorderpoort naar scholing op maat, afhankelijk van jouw vooropleiding, ervaring en voortgang leerproces kunnen we samen in overleg om te kijken hoe jou opleidingstraject er uit kan komen te zien We spreken dan over een leerroute op maat waardoor de duur en studielast per student kan gaan verschillen.  Dit wordt steeds besproken met onze collega in opleiding, de docent en expert praktijkleren van Icare.
Je rondt de opleiding af met het behalen van het erkende diploma verzorgende IG.

Je begint met een basisperiode van een half jaar, die je kunt zien als een voorbereidende periode. Tijdens deze periode ga je één dag per week naar het Noorderpoort in Assen en ben je drie dagen in de praktijk aan het leren en werken.
In deze periode heb je ruim de tijd om kennis te maken met de bewoners, je collega’s, andere disciplines en krijg je de kans om een duidelijk beroepsbeeld te ontwikkelen, ontdek je je eigen leerstijl.
In deze periode, kijk, observeer en luister je vooral, je krijgt voldoende ruimte om te onderzoeken, vragen te stellen en te leren, langzaam maar zeker ga je meehelpen in uitvoering van werkzaamheden en aanleren van zorghandelingen in de ADL.

Goed om te weten

 • Icare bied  je na behalen diploma baangarantie
 • Icare betaalt de volledige opleiding, studieboeken, en reiskosten naar school;
 • VOG (verklaring omtrent gedrag) is verplicht;
 • Een referentiecheck behoort tot de mogelijkheden;
 • Binnen Icare geld voor de collega in opleiding de in de CAO VVT vastgestelde regelingen en de vermelde FWG salarisschaal.
 • Je krijgt tijdens de opleiding een salaris volgens de CAO VVT, FWG schaal 35
 • Na rato dienstverband rekenen we een percentage lesuren binnen je contract. (contract 24 uur biedt ruimte voor 3 lesuren per week deze worden bij je contract opgevoerd, in je contract zal dan ook 27 uur vermeld worden).

“Voor medewerkers die intern doorstromen in dit opleidingstraject geldt dat zij hun huidige salaris behouden en het recht op hun jaarlijkse periodieken”
Jouw inbreng voor het leerwerktraject

Voor toelating tot deze opleiding heb je een van de volgende diploma’s nodig;

 • VMBO kaderberoepsgerichte leerweg;
 • een overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO;
 • een MBO diploma HZW, SPW 3 of MMZ 3;
 • een MBO-diploma die niet verwant is aan de zorg en welzijn;
 • een gelijkwaardig diploma.

Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en hebt rekenkundig inzicht (F2).
Omdat je op alle locatie geplaats kan worden is het een pre dat je in het bezit bent van een rijbewijs, en heb je beschikking over een auto. Met het openbaar vervoer op alle locaties voor alle diensten op de locatie te komen zal niet lukken. 
Dus heb je passie en energie om een (over) stap te maken naar het mooie vak van verzorgende IG, heb je de drive om te blijven leren en jezelf wil blijven ontwikkelen, ben je bereid om op verschillende locaties te werken, heb je affiniteit met de zorg, liefde voor mensen en wil je van betekenis zijn voor anderen?
En niet onbelangrijk heb jij voldoende tijd en ruimte om deze uitdaging aan te gaan. Dan is deze opleiding tot verzorgende IG echt de juiste keus voor jou. 

Na diplomeren
Na het succesvol afronden van deze opleiding bieden wij jou een baangarantie en een contract aan. Samen stemmen we het aantal contracturen af welke rond de 24 uur per week zal zijn, maar andere afspraken zijn ook mogelijk.

​​​​​​​Scholingsdata
De opleidingsplekken voor maart 2023 zijn vervuld.
In september 2023 start een een nieuwe ronde. 

Solliciteer nu
Ga jij de uitdaging aan, we nodigen je van harte uit om te solliciteren.
Graag ontvangen wij jouw motivatiebrief en cv.

Als je wilt solliciteren, gebruik dan het online sollicitatie formulier.

Heb je vragen of wil je eerst wat meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Dicky van der Weerd (expert praktijkleren) via dicky.vanderweerd@icare.nl of via 06-57927214.

 Je ontvangt in week 18 bericht over het verdere verloop van jouw sollicitatie.

Solliciteer
Deel in jouw netwerk
Nummer: 5886
Deadline:
Locatie: Icare Intramuraal Drenthe
Functiegroep: Opleidingsplaats
Dienstverband: Leer arbeidsovereenkomst
Opleidingsniveau: VMBO
Salarisniveau: FWG 35 – max. € 2.937,68
Uren per week:: 24
Powered by Emply