BBL opleiding verzorgende IG/begeleider maatschappelijke zorg (MBO 3)

Heb jij affiniteit met werken in de ouderenzorg? Maak jij ook graag het verschil voor mensen? Wil je een baan waarin je écht van betekenis kunt zijn? Kun jij je goed inleven in anderen en heb je interesse in, begrip voor en geduld met mensen? Ben je ambitieus, enthousiast, gemotiveerd, leergierig en wil jij je verder ontwikkelen?
Dan is een leerwerkplek voor de opleiding verzorgende IG binnen de verpleeg- en verzorgingshuizen van Icare echt iets voor jou!


Hoe ziet het leertraject eruit
Ieder jaar in maart en september start de opleiding Verzorgende IG/ begeleider maatschappelijke zorg. De opleiding wordt verzorgd via het Noorderpoort in Assen en duurt 3 jaar. Tijdens de opleiding ga je één dag per week naar het Noorderpoort en ben je drie dagen in de praktijk aan het leren en werken. In de praktijk heb je ruim de tijd om vorm te geven aan je leerproces, kennis te maken met verschillende doelgroepen, samenwerken met andere disciplines en krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een professioneel en deskundige verzorgende IG.

Wat mag jij van Icare verwachten
Icare biedt je een leer-arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week voor de duur van de opleiding. Je wordt geplaatst op een vastgestelde leer-werkplek binnen één van de 9 intramurale locaties in Drenthe. Tijdens je opleiding word je minimaal binnen 3 woon-/ zorg locaties geplaatst. Hierdoor krijg je de kans om ervaring op te doen met o.a. psychogeriatrische zorg, somatische zorg, geriatrische revalidatie-/ reactivering en palliatieve zorg.
Bij Icare word je begeleid door gekwalificeerde, ervaren en gemotiveerde werkbegeleiders en werk en leer je in een prettige omgeving.
De duur van de opleiding is 3 jaar maar steeds meer kijken we samen met docenten van het Noorderpoort naar scholing op maat. Afhankelijk van jouw vooropleiding en ervaring kunnen we in overleg met het Noorderpoort kijken hoe jou opleidingstraject er uit kan komen te zien, dit is afhankelijk van je vooropleiding en ervaring. Je rondt de opleiding af met het behalen van het erkende diploma verzorgende IG.
Je begint met een basisperiode van een half jaar, die je kunt zien als een voorbereidende periode. Tijdens de basisperiode ga je één dag per week naar het Noorderpoort in Assen en ben je drie dagen in de praktijk aan het leren.
In deze periode heb je ruim de tijd om kennis te maken met de bewoners, je collega’s, andere disciplines en krijg je de kans om een duidelijk beroepsbeeld te ontwikkelen, ontdek je je eigen leerstijl en leer je de handelingen voor eenvoudige basiszorg.
In deze periode, kijk en luister je vooral, je krijgt voldoende ruimte om te onderzoeken en te leren, langzaam maar zeker ga je meehelpen.

Goed om te weten

  • Icare betaalt de volledige opleiding, studieboeken, en reiskosten naar school;
  • VOG (verklaring omtrent gedrag) is verplicht;
  • Een referentiecheck behoort tot de mogelijkheden;
  • Je krijgt tijdens de opleiding een salaris volgens de CAO VVT, FWG schaal 30
  • Na rato dienstverband rekenen we een percentage lesuren binnen je contract. (contract 36 uur biedt ruimte voor 4 lesuren per week).
 “Voor medewerkers die intern doorstromen in dit opleidingstraject geldt dat zij hun huidige salaris behouden en het recht op hun jaarlijkse periodieken”

Jouw inbreng voor het leerwerktraject
Voor toelating tot deze opleiding heb je een van de volgende diploma’s nodig;
  • VMBO kaderberoepsgerichte leerweg;
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO;
  • een MBO diploma HZW, SPW 3 of MMZ 3;
  • een MBO-diploma die niet verwant is aan de zorg en welzijn;
  • een gelijkwaardig diploma.

Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en hebt rekenkundig inzicht (F2).
Daarnaast ben je in het bezit van een rijbewijs, en heb je beschikking over een auto.

Na diplomeren
Na het succesvol afronden van deze opleiding bieden wij jou een baangarantie en een contract aan. Samen stemmen we het aantal contracturen af welke rond de 24 uur per week zal zijn, maar andere afspraken zijn ook mogelijk.

Scholingsdata
De opleiding start in maart 2023.
Je ontvangt eind november 2022 een uitnodiging voor een bijeenkomst.

Solliciteer nu
Ga jij de uitdaging aan, we nodigen je van harte uit om te solliciteren.


Als je wilt solliciteren, gebruik dan het online sollicitatie formulier.
 

Solliciteer
Deel in jouw netwerk
Nummer: 5886
Deadline:
Locatie: Icare Intramuraal Drenthe
Functiegroep: Opleidingsplaats
Dienstverband: Leer arbeidsovereenkomst
Opleidingsniveau: VMBO
Salarisniveau: FWG 30 – max. € 2.631,63
Uren per week: 24
Powered by Emply